Referenties

 

Sfeervolle muziek voor

elke gelegenheid !

 

 

Francis Baumans

De Scheper 13 - 3300 Tienen

Tel: 016/82.03.66

francis.baumans@hotmail.com of fbmuziek@gmail.com

Referenties

 

Biografie:

 

Zanger, componist en tekstschrijver Francis Baumans zet zijn eerste stappen in de muziekwereld in een samenwerking met arrangeur Leo Caerts jr. In 1989 brengt hij hiermee twee singels “LCT” en “One night romance” uit onder de projectnaam Secret Charms. In deze periode is hij vooral werkzaam als freelance backingvocalist.

 

Begin jaren ’90 sticht Francis de Tiense popgroep “Positive Touch” die een gewaardeerde podiumreputatie kende nadat ze zich meetten in Humo’s Rock Rally. De groep deed het prima op Markt Rock Leuven en Suikerrock Tienen. Hun eerste opnames worden op de compilatieCD “Ten’s Hill 1” uitgebracht in 1993.

 

In 1990 richt hij ook zijn eigen muziekstudio op “F.B.Muziek”. Naast zijn producties in de popmuziek, profileert hij zich met deze studio ook naar de reclamewereld voor de aanmaak van radio en TV-spots. In 1993 wordt hij door SABAM bedacht met de prijs voor lichte muziek vanuit de Belgische Artistiek Promotie (BAP).

 

Als live artiest speelt hij in de daarop volgende jaren in diverse entertaintment bands waaronder de Dixie Dicks. Hij toert hiermee door het ganse land, niet alleen als zanger maar ook als gitarist en keyboardman.

 

In 1997 brengt hij zijn solo-CD uit “Made in dreams”. Het is een resultaat van jarenlange huisvlijt en een hernieuwde samenwerking met Leo Caerts jr. De CD bevat een oeuvre van eigen composities gaaande van balades en uptempo pop, rock en soul.